Heet de nieuwe fietsers welkom

09/17/2020
Heet de nieuwe fietsers welkom
330
Views

Ze zijn overal. Ik weet zeker dat je ze hebt gezien. Ze rijden op een fietspad, tegen de richting in, lijden in bergroutes met stadsfietsen of rijden met een BH Bicicross uit 1987. Ja, we hebben het over de nieuwe fietsers die zijn opgedoken in dit tijdperk na de lockdown.

Heet de nieuwe fietsers welkom

Jij was ook ooit een beginner, geef het toe, en het was moeilijk voor je om te wennen aan het fietsen met auto’s die je voorbij rijden op minder dan een meter afstand, aan onverwachte gebeurtenissen zoals plotseling opengaande deuren of loslopende honden. Je twijfelde over het soort slot dat je moest kopen, over het feit of je wel of niet in die straat mocht rijden. Je bent verdwaald en hebt ook de tijd genomen om je ideale dagelijkse route te vinden. Om al deze redenen en meer hebben we een kleine gids opgesteld op het je gemakkelijker te maken deze nieuwe fietsers te verwelkomen. Het is je plicht om te zorgen dat ze zich veilig en zelfverzekerd voelen, zodat ze niet bij het eerste teken van verandering opgeven. Zo zullen we steeds meer gaan fietsen in onze steden.

Groet.

Het is een regelmatig terugkerend onderwerp van discussie en hoewel het meestal meer voorkomt bij het fietsen op de weg, is het niet misplaatst om de andere fietsers die je tegenkomt gedag te zeggen, of het nu in de stad is, op de weg of in de bergen. Het is een manier om gemeenschap, kameraadschap en een gevoel van eenheid te creëren onder fietsers.

Heet de nieuwe fietsers welkom

Help.

Stop altijd als je iemand tegenkomt die een probleem met zijn of haar fiets lijkt te hebben. Met tijd en ervaring zullen ze leren om te gaan met het basisgereedschap en de basisonderdelen, maar zelfs de meest ervaren fietser kan iets nodig hebben dat jij bij je hebt op dat moment. Het hoeft je niet meer dan 5 minuten te kosten en bovendien maak je misschien een nieuwe vriend die je kunt toevoegen aan je contactenlijst en waarmee je af en toe samen kunt fietsen.

Maak het gemakkelijk.

Loop niet te hard van stapel als je een langzame fietser passeert. Probeer hem of haar veilig te passeren op een plek waar je goed zichtbaar bent en de ruimte hebt. Deze fietser gaat vast langzamer omdat hij of zij voorzichtiger is, omdat hij of zij zich niet zeker voelt wanneer hij of zij rondfietst in een soms agressieve omgeving.

Leer.

Met je kennis van de stad die je in vele uren hebt opgedaan, ken je de straten beter dan een taxichauffeur. Je weet welke straten fietspaden hebben, welke straten vol staan met dubbel geparkeerde auto’s. Je kent de kuilen en zelfs de verkeerslichten op je dagelijkse route. Daarom weet je dat de kortste route niet altijd de snelste route is als je fietst. Adviseer nieuwe fietsers over de beste routes om van punt A naar punt B te komen. Het kan de route zijn met het minste verkeer, met beter asfalt of met minder verkeerslichten. Het is een kwestie van vragen

Nodig uit.

Je bent vast al naar een Critical Mass, rally of pro-fietsdemonstratie geweest. Nodig de nieuwe fietsers die je ontmoet uit om zich aan te melden voor een aantal van de evenementen die je bijwoont. Het is een goede manier om te socialiseren en deze familie, een goede familie die je zelf uitkiest, uit te breiden.

Heet de nieuwe fietsers welkom

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *