Hoe fiets je in de regen?

20 noviembre, 2020
Hoe fiets je in de regen

De herfst is gearriveerd, en we weten zeker dat u het heeft gevoeld. Een tijd van minder natuurlijk licht, van het geleidelijk vervangen van zomerkleding door winterkleding, van de eerste stormen en regenval.

Wat moeten we doen als het weerbericht regen voorspelt en u toch nog wilt fietsen? In de meeste Noord-Europese landen, met meer regen dan de zuidelijke, fietsen mensen in behoorlijk slecht weer. . Het is er kouder, het regent en sneeuw meer, en er is aanzienlijk minder daglicht. Dus, u kunt er zeker fietsen, maar u moet goed nadenken. U dient te allen tijde op de weg te letten en altijd rekening te houden met het gebied waar u fietst, aangezien u het risico loopt om te vallen. U heeft kortom aandacht en concentratie nodig.

We dienen allemaal te overwegen hoe ze het doen, om te leren en in staat te zijn om hetzelfde aan onze kant te doen. Ze hebben meer, en betere, bescherming dan wij hebben; ze gebruiken hoogwaardige waterbestendige kleding en maken zichzelf beter zichtbaar wanneer ze op de fiets zitten.

Lees verder en u zult wat adviezen vinden ten aanzien van veiligheid en uitrusting, zodat u veilig en comfortabel in de regen kunt fietsen.

BEKIJK ALLE FIETSUITRUSTING

Gebruik spatborden

Als u fiets er niet mee is uitgerust, neem dan een spatbord dat eenvoudig afneembaar is. Het is daadwerkelijk een heel nuttige aanvulling – u kunt deze installeren op uw voor- of achterwiel om te voorkomen dat u wordt ondergespat door water en vuil op de weg. Op die manier ondervindt u minder hinder van water en vuil dan u zonder zou hebben.

Fietsen in de regen

BEKIJK ALLE SPATBORDEN

Ken uw veilige afstand

Druk de rem eerder in. Reactie- en remtijden zijn anders op een natte weg, dus het neemt meer tijd in beslag om te beslissen en de fiets zal ook langer nodig hebben om te remmen. We adviseren om te beginnen met heel licht remmen, zodat overtollig water van de remblokken wordt afgevoerd. Vervolgens kunt u uw remhendel harder indrukken om beter te remmen. Houd altijd in gedachten dat op een nat wegdek de remafstand langer zal zijn dan gewoonlijk, wanneer de weg droog is.

Maak uzelf zichtbaar

Wanneer het regent neemt de zichtbaarheid af, dus ons afvies is om in wat fietsverlichting te voorzien. Onthoud dat hoe zichtbaarder u bent voor andere voertuigen en voetgangers, des te beter. We adviseren minimaal één voorlamp en één achterlamp.

BEKIJK ALLE FIETSVERLICHTING

Draag passende kleding

Het is essentieel dat uw fietskleding speciaal en waterbestendig is zodat uw kleding eronder niet nat wordt. Een regenjas is de beste keuze. Er zijn vele soorten, in verschillende kwaliteiten, kleuren en prijzen. We adviseren Rains regenjassen en parka regenjassen, vanwege hun hoge kwaliteit en beschikbaarheid van verschillende modellen.

Broeken worden ook meer dan gewoonlijk gedragen als het regent. Ze worden bespat met water en modder en zijn ook dichter bij de ketting, dus ze kunnen vies worden van vet. Ons advies? Gebruik een waterbestendige broek, waarmee u schoon en droog op uw bestemming zult aankomen.

regenbroek

BEKIJK ALLE FIETSKLEDING

Rij voorzichtiger

Rij veel voorzichtiger dan met normaal weer. Rij langzamer – u hoeft niet te haasten of racen. Aanhechting van banden neemt af op natte grond, dus is het makkelijker om de balans te verliezen en op het asfalt te vallen. Neem bochten langzamer en rechtop, zodat u niet het risico loopt dat u met uw fiets ten val komt.

Houd wegmarkeringen en kruispunten in de gaten, aangezien ze gladder zijn als ze nat zijn. Rem af wanneer u er overheen rijdt.

Bescherm uw eigendommen

Bescherm uw eigendommen tegen de regen. Velen van ons rijden normaal gesproken met een rugtas of tas, waarin onze laptop, telefoon, documenten, bril, boeken, enz. zijn opgeborgen. Het is van belang dat ze allemaal worden beschermd en uit de buurt van water worden gehouden. De beste strategie is om een waterbestendige tas of rugtas te gebruiken, zodat water nooit bij uw eigendommen kan komen.

rains regenzakken

BEKIJK ALLE RAINS RUGTASSEN

Verlaag uw bandenspanning

Het is belangrijk om uw bandenspanning te verlagen (met ongeveer 10 PSI) om ervoor te zorgen dat ze een betere grip hebben op natte ondergrond. Banden met een lagere bandenspanning passen zich beter aan op het terrein, wat hun grip en contactoppervlak vergroot.

Verlaag de spanning niet teveel, aangezien dit de velg kan beschadigen en het risico op een lek van de binnenband kan vergroten.

Vermijd met water bedekte oppervlakken

Let op dat u niet over plassen of gebieden met veel water fietst. Alhoewel het misschien niet het geval lijkt, kunnen plassen heel erg diep zijn. Voorkom er overheen te fietsen, en als u niet anders kan, doe het dan langzaam of stap indien nodig zelfs van de fiets af.

Tot slot is hier een video met verder advies van ervaren wielrenners over het fietsen in de regen:

“Heeft u iets te zeggen? Gebruik dan de commentaarsectie hieronder!”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *