Manieren om de fiets met de auto te vervoeren

10/14/2020
Manieren om de fiets met de auto te vervoeren
5063
Views

Heb je zin om met je fiets op pad te gaan, maar weet je niet hoe je deze met de auto moet vervoeren?

Soms kan het verkeerd vervoeren van je fiets met de auto heel gevaarlijk zijn voor je veiligheid en kun je zelfs een sanctie opgelegd krijgen. Maar maak je geen zorgen, in dit artikel geven we je wat advies over hoe je je fiets veilig en verantwoord met de auto kunt meenemen met de verschillende fietsendragers die er te vinden zijn.

ALLE FIETSENDRAGERS WEERGEVEN

Is het veilig om je fiets in de kofferbak mee te nemen?

Het is een bron die velen van ons gebruiken als er geen fietsendrager beschikbaar is. Je fiets meenemen in de kofferbak van je auto is legaal, maar er zijn enkele aanbevelingen die je in gedachten moet houden.

We moeten oppassen dat de fiets niet boven de stoelen uitsteekt en dat we volledig zicht op de weg hebben. Het is raadzaam om de fiets op de juiste manier vast te binden om te voorkomen dat hij zich in de auto verplaatst. De DGT herinnert ons eraan dat een ongeval met 56 km/u het gewicht van de vervoerde fiets 35 maal vermenigvuldigt. Het is dus gevaarlijk om onze fiets in de auto te vervoeren zonder deze goed vast te maken. We moeten er rekening mee houden dat het vervoer van de fiets in de kofferbak van onze auto enige schade aan onze fiets kan toebrengen. Daarom moeten we heel voorzichtig zijn wanneer we onze fiets in de kofferbak plaatsen en moeten we de meest gevoelige onderdelen goed beschermen.

De beste manier om de fiets correct en op de veiligste manier te vervoeren, is door gebruik te maken van een fietsendrager.

Typen fietsendragers

Op de markt vinden we een grote verscheidenheid aan fietsendragers, ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de consument, die kunnen worden aangepast aan verschillende voertuigen.

Hieronder hebben we een lijst gemaakt van de meest voorkomende fietsendragers die je vandaag de dag op de markt kunt vinden.

Bolvormige fietsendragers voor de aanhangwagen

Het is een zeer comfortabele en veilige optie om meerdere fietsen te kunnen vervoeren. Binnen deze categorie vinden we fietsendragers die tot wel tien fietsen kunnen dragen en meer gangbare fietsendragers die tussen de twee en vier fietsen kunnen dragen. Het is een zeer functionele fietsendrager waarmee je elk type fiets kunt meenemen.

Deze fietsendrager is zeer licht en maakt het gemakkelijk om fietsen erop te zetten en eraf te halen. Houd er rekening mee dat deze fietsendragers meestal het kenteken van ons voertuig bedekken. Daarom moet je de kentekenplaat tijdens de rit zichtbaar neerhangen.

Manieren om de fiets met de auto te vervoeren

Fietsendrager voor op de achterklep

Het is de ideale optie voor gezinsauto’s. De positie van deze fietsendrager is afhankelijk van het model auto dat je gebruikt en, anders dan bij de bolvormige fietsendrager, is het kenteken van de auto altijd zichtbaar.

Deze fietsendrager staat ook bekend als kofferbakfietsendrager. De fietsen worden vastgemaakt bij het frame en het wiel. Afhankelijk van het model kofferbakfietsendrager kan deze zijn uitgerust met een anti-diefstalsysteem.

Normaal gesproken kan dit type fietsendrager maximaal 3 fietsen vervoeren.

Fietsendrager voor op het dak

Dit zijn de goedkoopste en meest voorkomende op de markt. Deze fietsendragers verstoren het zicht van de bestuurder niet, aangezien de fietsen op het dak van de auto worden vervoerd. Er moet wel rekening mee worden gehouden dat de hoogte van de auto verandert als je fietsen vervoert. Er zijn verschillende soorten verankering mogelijk voor de fietsendragers op het dak. Je kunt het zadel gebruiken, het voorwiel verwijderen en de vork als anker gebruiken of een rail op de stang gebruiken die het mogelijk maakt om de fiets volledig te monteren en vast te houden aan de hand van de twee wielen.

Bij Santafixie kun je verschillende fietsendragers van het merk TreeFrog vinden. Kies de fietsendrager die het beste bij je past en vervoer je fiets op een veilige en comfortabele manier.

Manieren om de fiets met de auto te vervoeren

ALLE FIETSENDRAGERS WEERGEVEN

Veiligheidsmaatregelen voor het gebruik van fietsendragers

Je moet er rekening mee houden dat het vervoer van fietsen de grootte van onze auto kan veranderen, ervoor kan zorgen dat we het aanbevolen gewicht overschrijden of elementen kan afdekken die te allen tijde moeten worden weergegeven, zoals het kenteken of de autoverlichting. We moeten enkele veiligheidsmaatregelen nemen om correct met de fietsendrager te kunnen rijden, ongeacht het model fietsendrager dat we kiezen.

  • Het gewicht van de fiets mag, samen met de rest van de lading van de auto, de voor de fabrikant vastgestelde gewichtslimieten niet overschrijden.
  • Als we de fiets op de achterklep dragen, mag deze niet breder zijn dan de auto. In dit geval moeten we de wielen eraf halen.
  • Als de fiets aan de achterzijde uitsteekt, moet het V20-markeringsbord worden geplaatst.
  • De achterlichten en het kenteken van onze auto moeten te allen tijde volledig zichtbaar zijn.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *