Verschillende manieren om met weinig ruimte fietsen op te hangen of op te bergen

15 diciembre, 2020
hang fietsen op in een kleine ruimte

Zelfs het rijden van een fiets heeft zijn tegenslagen! In feite is er maar één – de ruimte die ze thuis in beslag nemen. Om eerlijk te zijn kan het erg lastig zijn om de juiste plek te vinden voor uw fiets. Als u hem op de gang laat staan of op een “kruispunt”, loopt u het risico er tegenaan te lopen en hem te beschadigen of uw wanden vuil te maken. Het balkon is ook geen goede keuze, zelfs wanneer u beschermhoezen gebruikt, aangezien vochtigheid er uiteindelijk voor zal zorgen dat het frame roestig wordt. De ideale opslagruimte zou een speciale ruimte zijn, zoals een berging of extra kamer. Echter is dat tegenwoordig een zeldzaamheid. Hoeveel ruimte u thuis ook heeft, het is mogelijk een fiets op te bergen op een manier waarop deze weinig ruimte inneemt.

Er zijn vele soorten verschillende  wandrekken voor fietsen, variërend in formaat, kleur, materiaal en vele andere eigenschappen. Dankzij deze variatie zal het niet moeilijk zijn om de beste fietsenrekken te vinden die aanpasbaar zijn aan uw kamer en fiets, zodat u hem zonder zorgen thuis kunt opbergen.

BEKIJK ALLE FIETSREKKEN EN -STANDAARDEN

3 Manieren om uw fiets op te hangen of op te bergen

Een manier om uw fiets op te hangen of op te bergen,  zodat deze weinig ruimte inneemt, is door dit te doen met behulp van een verticaal rek. Dit soort steun houdt de fiets vast om te voorkomen dat deze valt. Ze zijn perfect als u uw fiets dagelijks dient te gebruiken en zullen het frame niet beschadigen, aangezien de fiets wordt vastgehouden aan de zadelpen en het achterwiel.

U kunt dit ook horizontal doen: horizontale rekken kunnen tot 2, of soms zelfs 3 fietsen tegelijk vasthouden.

Een andere goede manier om een fiets op te hangen is met plafondhaken. Dit soort bevestiging wordt meestal gebruikt in garages en laat veel extra ruimte over, aangezien de fiets boven de grond zal zweven en geen ruimte inneemt op de grond of aan de wand.

Tot slot is een laatste optie een fietsrek te gebruiken om uw fiets veilig thuis op te bergen en hem niet buiten te hoeven laten staan. Dit soort standaard neemt weinig ruimte in beslag en de meeste zijn compatibel met elk soort fiets.

hang de fiets op in het kantoor

BEKIJK ALLE FIETSREKKEN EN -STANDAARDEN

1. Ophangen van de fiets aan de wand

Er zijn verschillende bevestigingsmodellen die het mogelijk maken een fiets aan de muur op te hangen. Om de juiste keuze te maken dient u er rekening mee te houden hoeveel ruimte u nodig heeft en hoeveel fietsen u op wilt hangen. Rekening houdend met deze factoren, zult u een standaard kunnen kiezen om uw fiets horizontaal of verticaal op te bergen. Dit soort standaarden wordt normaal gesproken direct op de muur geschroefd. Zorg ervoor dat ze strak aangeschroefd zijn en dat ze het gewicht van uw fiets goed dragen.

Verticale muurstandaarden gebruiken haken om het voorwiel van uw fiets te ondersteunen. Wees voorzichtig met het achterwiel, aangezien het vlekken op uw muur kan veroorzaken. Het is goed om wat bescherming aan te brengen om te voorkomen dat dit gebeurd. Ze nemen weinig ruimte in en zijn een goede keuze om achter deuren te plaatsen. Een goed voorbeeld hiervan is de zwarte Cycloc Endo fietsopslag.

hang de fiets op aan de muur

Horizontale rekken zijn esthetisch gezien aantrekkelijk en kan zelfs een decoratief element zijn,  als u ervoor kiest uw fiets een plek te geven in uw eetkamer.Ze zijn verkrijgbaar in een brede variatie aan vormen en afmetingen, maar de meesten ervan houden de fiets vast aan de horizontale stang. Zorg ervoor dat u de fiets correct plaatst zodat deze in balans is

Dit soort standaarden zijn zeer praktisch en zorgen ervoor da u uw fiets eenvoudiger kunt opbergen in vergelijking met verticale wandrekken. Daarnaast hebben sommige horizontale rekken verschillende secties waarin u fietsaccessoires kunt opbergen,zodat u deze bij de hand heeft indien nodig, zoals te zien is op de Fustafu Delta Coral opslag.

hang de fietsmuur horizontaal

BEKIJK ALLE WANDREKKEN EN STANDAARDEN

2. Het stallen van uw fiets op de grond

Uw fiets op de grond laten staan is de meest comfortabele optie, maar u dient ervoor te zorgen dat deze correct staat en niet het risico loopt om te vallen en te worden beschadigd. U kunt een fietsstandaard gebruiken, maar zorg ervoor dat deze goed is geplaatst zodat de standaard goed werkt en voorkomt dat de fiets omvalt.

Deze standaarden zijn praktisch en handig. Ze houden de fiets meestal op zijn plek op  verschillende punten op het achterwiel

winkelfiets met vloersteun

BEKIJK ALLE FIETSSTANDAARDEN

3. Het hangen van uw fiets aan het plafond

Plafondhaken voor fietsen zijn minder in gebruik dan de wandrekken, maar hebben bewezen net zo bruikbaar te zijn, aangezien ze veel extra ruimte overlaten. Dit soort ophangsystemen wordt met name gebruikt in garages en maakt het mogelijk de fiets op te hangen alsof deze in de lucht zweeft.

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat dit soort standaard goed in het plafond is verankerd, aangezien deze het gehele gewicht van de fiets zal ondersteunen en gevaarlijk kan zijn indien deze niet goed is geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u het maximum gewicht controleert zoals aanbevolen door de fabrikant en dat de standaard zich aanpast aan uw fiets.

Deze ophangsystemen zijn vaak individueel, waarmee u er slechts één fiets aan kunt ophangen. Deze wordt aan de horizontale stang vastgehouden en dient perfect in balans te zijn om ervoor te zorgen dat de fiets op zijn plek blijft.

hang fiets met plafondbevestiging

BEKIJK ALLE PLAFONDHAKEN VOOR FIETS

Hoe kiest u voor de ideale houder?

Er zijn tegenwoordige vele verschillende bevestigingsmodellen verkrijgbaar, waarmee u uw fiets kunt ophangen en thuis kunt opbergen waarbij ze weinig ruimte in beslag nemen. Houd rekening met de volgende factoren: wat voor soort bevestiging u nodig heeft (wand of plafondtype, al naar gelang de ruimte die u heeft) en ook of deze compatibel zal zijn met uw fiets. We adviseren u de ruimte die u in gedachten heeft voor het bewaren van uw fiets van tevoren op te meten om er zeker van te zijn dat het perfect zal passen.

Het is van belang dat de steun correct en veilig is geïnstalleerd, zodat deze het gewicht van de fiets kan dragen en geen ongeluk veroorzaakt.

hang de fiets op voor weinig ruimte

BEKIJK DE BESTE BEVESTIGINGEN VOOR HET OPHANGEN VAN UW FIETS

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *